Från avkoppling till mängder av aktiviteter

Din vistelse på Låsta ska bli precis så som du vill ha den – det är vårt mål.
Vill du ha ren avkoppling eller uppleva så mycket som möjligt? Kanske en kombination? Berätta, så gör vi allt för att möta dina önskemål. Vi kommer också gärna med tips och inspiration.

Cyklar och vandringsstavar finns att låna. Vintertid finns även två sparkstöttingar. Du kan också låna kubbspel och använda vår bouleplan. Vill du ta med en picknickkorg? Det ordnar vi också, allt efter önskemål.

cykling

Här föreslår vi utflykter och aktiviteter nära Låsta Gårdshotell! Vi erbjuder även organiserade aktiviteter som paket, i kombination med boende på Låsta. Läs mer om våra paketerbjudanden här >

Mycket nöje!


Klappa och mata djuren

Här på Låsta bor det inte bara människor utan också flera djur. Kom och hälsa på dem! Barnen får också hjälpa till att mata och sköta om djuren, efter överenskommelse. I dag bor de här djuren hos oss: hästar, får, höns, två katter och en kanin.


Grilla

Njut av uteplatsen på Låsta Gårdshotell! Här kan du sitta länge under ljumma kvällar – gärna med något gott i glaset och på grillen.


Gör en cykelutflykt

Ta en cykeltur i det sörmländska landskapet! Här finns mycket att upptäcka, som bär- och svampmarker, fornlämningar och vackra utsiktsplatser. Med en picknickkorg på pakethållaren kan du stanna ute hela dagen.

Cyklar finns att låna på Låsta Gårdshotell.


Bada och paddla kanot/kajak

Nära Låsta finns Mälaren och många mindre badsjöar som lockar med svalkande dopp eller en simtur. Många av sjöarna passar perfekt för paddling – glid ut på vattnet och upplev den totala närheten till naturen.

Kajaker och kanoter finns att hyra i närheten; vi hjälper gärna till med bokningen.


ridtur
Bild från Edeby Hergård

Ta en ridtur

Upplev det sörmländska landskapet från hästryggen! Runt Strängnäs finns ett stort antal stall och hästgårdar, med olika aktiviteter såsom turridning. Mer information hittar du på följande webbplatser:

Edeby Hergård > Turridning på Islandshästar
Hallmyra Gård >Turridning på olika hästraser både stora små.
Ekeby Ridskola > Prova-på-ridning, 15 minuter, för barn söndagar kl 14, se hemsidan för exakta datum.
Vilsta Ridskola > Prova-på-ridning för vuxna och ungdomar över 10 år på söndagar, se hemsidan för bokning, priser och exakta datum.
Nyby Torshälla ridklubb > Kvalitetsmärkt ridskola med prova-på-ridning och stallfritids.


Strängnäs

På tio minuter når du Strängnäs, den idylliska småstaden med anor från medeltiden. Här vindlar kullerstensbelagda gränder bland röda stugor, och här finns såväl caféer från 1600-talet som unika butiker och moderna köpkedjor. Mitt i staden finns både gästhamn och en badstrand, och på höjden tronar väderkvarnen och den mäktiga domkyrkan.


Mariefred

Bara 17 km från Låsta ligger den pittoreska småstaden Mariefred. Strosa runt i den vackra stadskärnan eller längs strandpromenaden, bland hus från mitten av 1700-talet. När fikasuget sätter in väntar många mysiga caféer och restauranger. Mariefred bjuder också på mängder av gallerier och butiker, med alster av lokala konstnärer och hantverkare.


Stockholm

Passa på att besöka Sveriges huvudstad när du bor på Låsta Gårdshotell. Eller välj helt enkelt Låsta som bas för din Stockholmsresa. Strängnäs ligger bara 7 mil från Stockholm, så du är där på en knapp timme – antingen med bil eller tåg.


Selaön

Till Selaön går färden över Sveriges största insjöbro, över sundet från Stallarholmen. Här, vid Mälarens strand, tronar Mälsåkers slott – ett perfekt utflyktsmål för dig som vill uppleva både kultur och natur. Slänten nedanför slottet passar också utmärkt för en picknick med efterföljande bad. Selaön är även rik på fornlämningar, bland annat en unik skeppssättning vid Åsa gravfält.


Åkers styckebruk

I närbelägna Åkers bergslag väntar en fantastisk natur med mängder av upplevelser. Här finns både vandrings- och kanotleder, liksom fiskesjöar och historisk gruvmiljö. På vintern lockar härliga isar för dig som åker långfärdsskridskor.


Fisketur på Mälaren eller i Stockholms skärgård

Gädda, abborre eller gös – det kan du få på kroken, under ett fiskeäventyr på Mälaren. Låsta samarbetar med Håkan Blomgren som driver företaget Mälarguiden. Beroende på årstid och intresse, erbjuder han hel- eller halvdagar med fiske på Mälaren. I Stockholms skärgård ordnar han liknande paket, men där fiskar du även lax och öring. Kontakta oss med dina önskemål, så återkommer vi med en offert.

fiske


Golf

Inom cirka 30 minuters bilfärd från Låsta finns inte mindre än åtta golfbanor. Ökar du på tiden med en halvtimme till, så finns mer än dubbelt så många. Packa golfbagen för en dag i gott sällskap!


Skidåkning

När vintern bjuder på snö, bjuder vi på skidspår – alldeles utanför knuten! Att ge sig ut på fälten eller i skogen mellan snötyngda grenar är en sällsam upplevelse. Vi skickar gärna med fika, allt efter önskemål.

skidor