Välkommen till oss! » Våra samarbetspartners » Kolossalt kreativ konferens med glasblåsning

Kolossalt kreativ konferens med glasblåsning

hytta9

Prova på den ädla konsten att blåsa glas i Skeppsta hytta, tillsammans med glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt. Ta med ledningsgruppen eller arbetsgruppen på en upplevelse utöver det vanliga. Det är garanterat ett bra sätt att lära känna varandra utanför kontoret och en upplevelse som svetsar ihop gruppen. Övernattning sker på Låsta Gårdshotell. Omfattning: 3 dagar, lunch till lunch med 2 övernattningar.


Kolossalt kreativ konferens med glasblåsning

Skeppsta glashytta ligger i det som tidigare var Skeppsta skola längs väg 223 mellan Mariefred och Björnlunda. Här formger och blåser den berömda glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt bruks- och konstglas. Här finns också glashyttan, där du kan se hur glaset formas från den heta glasmassan, en butik där Ebbas föremål finns till salu samt ett konstgalleri och café.

Ta med din arbets- eller ledningsgrupp på en unik konferens. Konferera på Låsta Gårdshotell för att sedan svetsa samman gruppen genom en upplevelse utöver det vanliga. Ni får skapa och vara kreativa tillsammans och prova på konsten att blåsa glas. Efter en introduktion och demonstration får ni forma och blåsa det heta glaset. Besökaren får skopa, skära, blåsa och forma det till ett glas, en kula eller något annat. Den som blåser ett glas får dessutom puntla och driva glaset och självklart tar ni med er de alster ni skapat.


Omfattning: 3 dagar. Lunch till lunch och två övernattningar

Pris: 4 246 kronor + moms. Obs! Priset gäller per person i dubbelrum för en grupp om 8–12 personer, exklusive transporter.

Middagen dag 2 serveras i Värdshuset vid Skottvångs gruva som ligger mitt i skogen på vägen mellan Skeppsta och Låsta. Skottvångs gruva är känd sedan 1500-talet och malmbrytning har skett där fram till början på 1920-talet. Det gamla maskinhuset har byggts om till café och restaurang och där serveras god mat i gemytlig miljö. Menyn varieras efter årstiden.

Dag 1
12.00 Ankomst Låsta Gårdshotell och lunch.
13.00–15.00 Konferens
15.30 Ankomst Skeppsta hytta och kaffe.
16.00–19.00 Glasblåsning
19.00 Hyttmiddag på Skeppsta alternativt Låsta – glasugnsbakad potatis med tillbehör.
Övernattning på Låsta Gårdshotell.

Dag 2
8.00 En generös frukostbuffé står uppdukad med ägg från gårdens höns, hembakt bröd, hemgjorda marmelader och mycket mer.
8.30–12.00 Konferens
12.00–13.00 Lunch
13.00–14.30 Konferens
15.00–17.00 Skeppsta hytta med kaffe och efterbearbetning av glasprodukter.
18.00 Middag på Skottvångs gruva.

Dag 3
8.00 Frukostbuffé
9.00–13.00 Konferens
13.00 Lunch och avslutning