Välkommen till oss! » Att göra/i närheten » Strängnäs 10 minuter från Låsta

Strängnäs 10 minuter från Låsta

Strangnas

Vackert vid Mälaren ligger Strängnäs, en idyll med aktiviteter året runt. Här förenas historia och nutid, i allt från anrika byggnader till shopping och konst. Lägg till med din båt i marinan eller bada mitt i stan. I Strängnäs finns allt i en mysig stadskärna, bara tio minuter från Låsta med bil.

Högt över staden tronar domkyrkan, omgiven av röda stugor och gränder med kullersten. Tala om ”historiens vingslag”! I Strängnäs valdes Gustav Vasa till kung 1523 och här startade ett av landets första gymnasier. Besök kyrkan som har öppet varje dag – och guidade turer hela sommaren. Följ också med på en riktig tidsresa, genom att gå en dramatiserad stadsvandring.

I Strängnäs kan du shoppa allt från kläder till inredning och delikatesser. Här finns många unika småbutiker men också stora klädkedjor. Det finns även secondhandaffärer, mysiga caféer och ett kulturhus. Är du här på sommaren lockar stadens uteserveringar.

Håll också utkik efter alla evenemang som ordnas, året runt. Du vill inte missa Höstmarknaden med mer än 300 knallar, Sommarfesten eller Tore Wretmandagen. Hela december fylls staden av julstämning, med allt från luciatåg till konserter och julmarknad.

Läs mer på Mitt Strängnäs webbplats >