Lasta_Hotel_Bed_Breakfast_1

Miljö och hållbarhet är mycket viktigt för oss på Låsta Gårdshotell. Vi värnar om såväl människor och djur som natur och miljö, där vi vill lämna så litet avtryck som möjligt. Detta har gått som en röd tråd genom både byggnationen och driften av vårt hotell.

Vi har byggt med gedigna naturliga material med mycket trä. Den isolering vi har använt är miljövänlig och vi har dessutom isolerat extra mycket. Till uppvärmning har vi både bergvärme och solenergi.

Den el vi köper är miljömärkt och där så är möjligt väljer vi alltid lågenergilampor. Vi byter även ut övriga till sådana vartefter.

Vi köper lokalproducerat, ekologiskt eller miljömärkt så långt det är möjligt. Det gäller allt från frukostservering till tvätt- och städprodukter. Brödet till vår frukostbuffé kommer till exempel från lokala bagerier.

Vi strävar också efter en hög grad av självförsörjning, inom de områden där gården kan bidra. Det gäller till exempel ägg från egna höns och egentillverkad marmelad. Vi serverar också alltid eget vatten, med eller utan bubblor, för att minimera inköpen av flaskvatten.

Genom kreativa initiativ återvinner vi material från gårdens byggnader, för att skapa funktionella och personliga lösningar. Så har en björkstam blivit en mugghållare och gamla vagnshjul takkronor. Vackert nötta golvplankor får tjäna som sänggavlar och gamla fönster från gården har blivit speglar i rummen.

Matavfall tas om hand som föda till våra djur eller kompost.

Läs hela vår miljöpolicy här >